Arag reviews

PeriodeLaatste 12 maanden20232022
Geen lid

Ron Zwart
29-12-2014

Grote Klacht. Arag zet klanten in de kou!

Wij Arag ingeschakeld i.v.m. een aanschrijving van de gemeente Schagen m.b.t. het niet voldoen aan het bestemmingsplan. (Overigens door de BOR achterhaald.) Vanaf 15 november 2012 hebben wij ARAG aansprakelijk gesteld i.v.m. het niet tijdig indienen van een verzoek tot opschorting bij deze procedure waarvoor wij ARAG hebben ingeschakeld.

Een medewerker van ARAG heeft dit verzoek tot opschorting, ondanks onze sommaties daartoe, 2 weken te laat gedaan. Hierdoor ontstond een verbeurde dwangsom ad € 20.000, -. Volgens de medewerker kwam alles goed en hoefden wij ons niet druk te maken.

ARAG maakte zich vervolgens sterk om de opgelegde dwangsom ongedaan te krijgen. ARAG voerde hiervoor een publiekrechtelijke en een privaatrechtelijke procedure tegen de gemeente Schagen. Beide procedures boden geen soelaas, de dwangsom was reeds verbeurd en moest worden betaald aan de gemeente Schagen.

ARAG heeft van meet af aan erkend dat het verzoek tot opschorting niet tijdig werd gedaan en zou de verantwoording hiervoor nemen.

Wij werden bij dwangbevel door de gemeente Schagen gesommeerd om de verbeurde dwangsom te betalen. Er werd zelfs beslag gelegd op ons huis om de dwangsom betaald te krijgen. De dwangsom + kosten zijn inmiddels opgelopen tot € 20.983,69. Wij hebben op 12 augustus 2014 ARAG verzocht de volledige claim te betalen waarvoor zij verantwoordelijk zijn.

ARAG wil dit niet betalen maar bied ons uit het niets een vergoeding van € 5000, - ter finale kwijting, en als wij hiermee niet snel akkoord gaan vervalt.

Wij hebben hierop een gesprek aangevraagd met Arag waar *** de gesprekspartners waren.

Geen excuses van Arag, niet vragen naar ons idee m.b.t. de schade, niet serieus luisteren naar onze argumenten, alleen achterover zitten en de bal zo gauw mogelijk buiten de lijn spelen.

Ondertussen zeggen zij nog “wij pakken het professioneel aan, mevrouw en meneer”.

Kortom: slikken of stikken!

Arag heeft werkelijk geen idee wat de emotionele en financiële problemen van ons zijn, door hun geblunder en hun arrogante opstelling.

Word vervolgd: